LCHF-semlor & mandelmassa

LCHF-semlor
  • 3 stora ägg
  • 50 gram smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver

 

Gör så här för 6 stycken semlor:

Blanda ägg, grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma och bakpulver. Rör ned i äggblandningen och låt stå 10-15 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.

Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter.

Mandelmassa

Ingredienser:
200 g mandel
ca 0,5-2 dl florsocker beroende på hur sockerberoende du är (utesluts för den sockerfria)
En skvätt grädde

Gör såhär:
1. Koka upp vatten och skålla mandlarna och skala dem.
2. Kör mandlarna till ett jämt mandelmjöl i en mixer.
3. Krydda med socker och grädde till lagom konsistens (för den sockerfria så utesluter man förstås sockret).

Skär av toppen på bullan och gröpa ur ett hål som du fyller upp med mandelmassan, spritsa på önskad mängd grädde och sätt tillbaka bulltoppen ovanpå grädden.
För den som vill kan man strö pyttelite florsocker ovanpå semlan (men för den sockerkänsliga avråder jag det).
Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0