Vem är då jag?

Jag är en enkel tjej född 1979. Uppväxt på landet med en massa djur, så som hästar, Lapphund, katter, marsvin, undulater, får och höns :) Vilket också är mitt allra störta intresse - djur alltså! :) Jag mår som bäst då jag har djur och natur runt mig :)
Bor nu med min familj i en lägenhet i ett litet samhälle. Inte vårat drömboende, men det funkar tillsvidare! Tills vi kan köpa vårat drömhus på landet, där barn och djur kan springa fritt och leva gott :)
Jag har ett extra starkt intresse för våra svenska lantraser, som är värda att bevara! Så när jag i framtiden bor i hus på landet igen, så ska jag starta genbank för utrotningshotade svenska lantraser :) Tidigare har jag haft genbank för Hedemorahöns, vilket jag gärna vill ta upp igen! :)
Mitt hjärta klappar även väldigt mycket extra för Lapphundar - Svensk och Finsk Lapphund :) Har just nu en Finsk Lapphundsflicka här hemma som är helt underbar<3 Vill gärna ha en mindre flock, men gubben säger konstigt nog emot! Hihi! ;D


Min "fajt" mot sjukvården

Var ett tag sen jag skrev nu... Har varken haft tid eller ork att skriva.
Tankarna har funnits på många saker o dom har bara snurrat o snurrat....

Iaf.....förra lördagen var det ju vägdag, precis som alla andra lördagar :) Vågen visade -0,7 kg den veckan! Jabbadabbadoooo!!!! Ett och ett halvt smörpaket borta!!! :D Bra gjort Maria!!! :D
Måttbandet visade även -2cm! :D
Så sammanlagt -5,3 kg och -9cm sen i Januari! :)

Nu i lördags visade vågen -0,2 kg, trots "fusk" :) Helt ok! :)
Sammanlagt alltså 5,5 kg sen i Januari! Alltså 10½ smörpaket borta!!! :D WOW!!!

Får se hur länge denna framgång håller i, hoppas på ett tag till iaf :) Jag hoppas min kropp är överens med mig om att den behöver tappa 4-8 kg till iaf! ;) Men det är den som bestämmer vad den trivs med! :) Jag är inte den som tänker svälta den iaf.... Utan jag äter mig mätt på riktig och naturlig mat under tiden och bara hoppas den gör som jag vill ;) Hihi!

Efter förra besöket hos diabetessköterskan (för att byta pump), så beslöt jag mig för att berätta för henne om min nya kost! Trots mitt tidigare beslut om att INTE berätta för dom, inte förrän nya prover visar ett positivt resultat!
MEN......när jag var där undrade hon hur jag kunnat gå ner så snabbt i vikt! Hemlis, sa jag! ;) Men efter ett tag sa jag.... "Nja....det är en kost som inte är så accepterad av sjukvården..." "Okej"...svarade hon...."bara du inte äter så mkt fett så det höjer ditt kolestorol". "Säger ingenting", sa jag, med glimten i ögat ;) Jag skrattade inombords och kände att jag bara MÅSTE skicka henne länken om "Myten om kolestorol"! Och då passade jag även på att skicka henne länken till Kostdoktorn.se.
Jag fick även en ny "fast" doktor som jag bett om.... Hon sa, att det kan nog dröja till hösten innan du kanske får tid hos honom...då han inte jobbar här heltid.... Är okej, sa jag.
Strax efter jag varit på mitt besök hos sköterskan, kom en kallelse till DOKTORN! :D Hahahaha....... Tänk vad fort det kan gå! Misstänker att det har med min nya kost att göra...... Tror dom är lite oroliga för fettet! Hahahaha! ;D
Ska även lämna prover hos vårdcentralen här i veckan, så svaren kommit till doktorn nästa vecka då jag ska till honom... :)
SPÄNNANDE....är det man kan säga minst att det är! :D

Jag bara hoppas att jag kan "knäppa dom på näsan" med mina blodprover! ;)

Min "fajt" mot sjukvården har nu börjat! :)

Kram på er! Vi hörs!





RSS 2.0